Avsnitt 1: Meet the gang!

I premiäravsnittet pratar vi om vilka slags stickare vi är. När lärde vi oss, vad gillar vi att sticka, vem har mest garn — och Annan och Julia tappar bort sig i en mycket förvirrad diskussion om vad som egentligen är upp och ner på en sjal.

Du kan lyssna direkt i din webbläsare här, eller prenumerera i din vanliga poddlyssnare antingen genom att söka på Rätt avigt eller genom att använda den här länken.

Här är diagrammen vi ritade efteråt för att vara säkra på att vi till slut eventuellt pratade om samma sak:

SjaldiagramOch Julia dubbelkollade och hon har ungefär 48 km garn.

Blogginlägget från Arga stickaren.

Mönster vi pratar om:
Solstråletopp
Urdr
Skuld
Verdandi
Deco Cardigan
Blank Canvas
Frost

Annonser

25 thoughts on “Avsnitt 1: Meet the gang!

 1. Det går också att ladda ner filen och spara den till en särskild mp3-spelare. Tror att vi är få som gör så nuförtiden 😉 Men kanske fler än som sitter vid datorn och lyssnar? (Finns det folk som gör det?)

   • Jag lyssnar oftast så, för jag lyssnar vid jobbdatorn när jag jobbar med monotona saker.

   • Hmm. Det kan nog hända att jag också har gjort, om jag tänker efter. När jag tänker att jag ska provlyssna lite, och sen bara låter det gå.

    Men bästa poddlyssningen är i alla fall när jag gör något annat, som att diska. Eller sticka 🙂 (Det var i o f s länge sedan jag stickade något nu, men virkar gör jag oftare.)

 2. JAAAA! Jag är såååååå j*vla glad över detta! Mer stickpodd i världen, med härligt fölk! Och notera, detta skriver jag INNAN jag ens lyssnat fem minuter.

 3. Nämen, så himla skoj! Vi har också precis startat en podcast som handlar om virkning, stickning och lite annat smått och gott. Det kan väl aldrig bli för många såna! 😉 Nu måste jag lyssna på er!

 4. Vad bra ni är! Det var jätteroligt att lyssna, och jag ser verkligen fram emot nästa avsnitt. Lagom mycket flams, lagom mycket stickning och en trevlig stämning.

 5. Tack för en superrolig och upplyftande podd!
  Appropå garn med hundhår. Jag har ett par sockor som en dam stickat med ett garn som hon spunnit in gråhundshår i. Fasen de varmaste sockorna jag någonsin ägt! Lätt värt de 300kr (och jag hade gärna betalat mer) jag betalade för dem!

 6. Hittade just er podd och kan lyssna i bakgrunden på jobbet. Mycket trevligt! Men jag reagerade på att ni i första avsnittet sa att man inte kan spinna av människohår. Min mormor kom från Möja i Stockholms skärgård. Där brukade de samla in långt kvinnohår från borsten varje dag. Detta spann man – tillsammans med ull – och gjorde ex vantar till fiskargubbarna. Vad jag förstår så var det tåligare och fungerade bra när gubbarna blev blöta om händerna. Jag kan förstå att det inte går att spinna med enbart kvinnohår. Men det går absolut att blanda ut det med annat. Mina föräldrar sparade i min barndom även på hundhår från Golden Retrievern och lade ut detta i buskarna på våren till fåglarna som bäddade sina bon med detta. Då visade mormor även att man kan spinna med hundhår. Hon hade velat blanda ut även det med ull för att få längre fibrer, men det gick 🙂 Bodde man ute i en karg skärgård med knapert med pengar så använde man det som fanns för att dryga ut.

  • Jo, man kan absolut blanda in saker, men rent människohår är ganska svårt. Har sett bikini i mänskohår tror jag kanske, nu när du fick mig att tänka på det.

 7. Ping: Avsnitt 26: Jubilee! |

 8. Hej !!
  Här kommer en ännu senare lyssnare !! Fick ett bra tips av en fantastisk väninna 💕 Oj va ja gillade den !! Och ja… mycke igenkännande 😂👍
  Kommer att få mycke kul framöver !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s