The Entomologist

buggy2

Inspiration alltså, den kan verkligen komma från olika håll. Den senaste tiden har jag blivit upplyst om de mest fantastiska (och äckliga) insekter som finns av en konstnär jag jobbar med. Samtidigt dök denna snygga klänning av den estniska modestudenten Kristel Kuslapuu upp i min pinterest-feed, och till slut kände jag att jag behövde omsätta dessa insektsimpulser till arbete.

Flerfärgade ok har ju liksom blivit min grej, så jag sökte efter olika korsstygns- och stickmönster för schysta insekter, men fick modifiera mina skalbaggar och flugor något innan det funkade med hur jag tänkte mig ökningarna. Ett tag var jag inne på att lägga till sländor, men det får bli en annan gång.

Garnet är jättefint (och dyrt) madelinetosh dk respektive madelintosh vintage. Älskar verkligen akvarellskiftningarna hon får till, även om det lätt ger problem med viss pooling (om man nu inte anstränger sig för att undvika det). Men hårt spunnet, spänstigt garn är kanske inte riktigt min grej, jag gillar inte gummisnoddskänslan. Flerfärg blir också så mycket bättre med gamla vanliga luddgarner, som de traditionella isländska eller färöiska oken stickas med.

buggy

Vissa beslut togs innan, vissa kom under vägen. Att improvisera ett ok som detta gick inte alltid som jag tänkt mig, jag har repat både här och där. Det var dessutom helt på grund av garnbrist projektet slutade som en crop top, kort med trekvartsärm, men jag gillar det. Jag tänker mig, och hoppas på framtida tålamod, att jag kommer tillbaka till mönstret för att förfina det, förbättra det, och prövar att sticka om tröjan med ett annat garn.

/Caroline

3 tankar på “The Entomologist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s