Avsnitt 14: And so this is (nästan) Christmas

Poddare

Sista avsnittet innan jul och vi pratar julklappstips till och från stickare. Vi kommer fram till att den finaste gåvan är bra vänner. Och presentkort. Dessutom: Hur väcker man stickpeppen när den har gått och gömt sig?

(Så här i efterhand kom Julia på att Yarn Harlot i flera år har haft en serie blogginlägg där hon tipsar om julklappar till stickaren i folks liv.)

Lyssna här, eller prenumerera i din poddlyssnare. Glöm inte att vi finns på Facebook – där du kan vinna boken Magpies, Homebodies and Nomads fram till den femtonde december – och på Ravelry.

Mönster vi pratar om:
Turban(d)
Borough
Urdr
Hela
Birdie Fair Isle Cardigan
Dalur

Annat:
Casall-pusselbitarna verkar ha utgått ur sortimentet men de har ersatt dem med andra skyddsmattor. Här finns andra liknande pusselbitar.
Knitty
Pom Pom Quarterly
Pickles
Knitting with Icelandic Wool

3 tankar på “Avsnitt 14: And so this is (nästan) Christmas

  1. Pingback: Måndag i december | Fiat Deluxe

  2. Av någon anledning kan jag inte se kommentaren som någon har skrivit, så någon kanske har tipsat om den här: hoppa-hage-mattan från biltema som är toppen att blocka på. Den är billig med,100 kr: http://www.biltema.se/sv/Fritid/Lek-och-hobby/Inomhus/Spel-och-pussel/Hoppa-hage-matta-45879/

    Jag bor i Stockholm och vill hitta andra som gillar att sticka, för tyvärr är det ingen av mina befintliga vänner som ser det fantastiska i stickning, någon som har bra tips?

  3. Helena, tack för tipset! Butiken Ekens garn brukar ha stickkafé, likaså flera bibliotek. En annan butik, Litet nystan, har kurser och kanske kafé? Ett tips är också att hålla koll på Slöjd Stockholm, de finns numer i Länsmuseet i Sickla. Både på facebook och ravelry finns grupper för stickare i Stockholm. Hoppas du hittar stickfränder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s