Call the midwife – en jumper

Hej poddfans!

När jag tittar på tv, vilket jag gör ofta och med stor passion, händer det ofta att jag måste pausa och göra en skärmdump för att jag ser något snyggt. Call the midwife är en fantastisk BBC-serie med nunnor, barnmorskor, och ett fattigt London några år efter WW2. Varje avsnitt klarar Bechdeltestet med galans och varje avsnitt innehåller fantastiska kläder. Och kläder som man faktiskt skulle kunna ha på sig. Mad Men, till exempel har ju skitsnygga kläder, men helt obärbara utan en kostymavdelning som först snör in en i så mycket shapewear att man stryper all blodcirkulation.

Anyhoodles, titta på Call the midwife! Och titta på den här snygga jumpern barnmorskan Trixie har på sig i ett avsnitt!Midwife

Jag har inte hittat exakt samma mönster någonstans men på 1940’s Style For You finns mönstret Stylish and Gay Sun-Ray Jumper som jag har utgått ifrån. Ni som lyssnat ett tag vet dock att jag har en tendens att aldrig vilja följa mönster till punkt och pricka så jag räknade om det för att stickas uppifrån och ned och dessutom på rundsticka, för varför montera delar om man kan slippa?2015-01-04 11.23.11

Garnet jag använt är Excelana Luxury DK, stickor 3,5. I nacken sydde jag in ett blixtlås. Det hade egentligen inte behövts, tröjan stretchar tillräckligt för att dras över huvudet, men kolla hur snyggt det är!

P1020325

Det färdiga resultatet är inte en exakt kopia, men den har precis stilen jag var ute efter. Jag är redo att förlösa barn när som helst nu!

9 tankar på “Call the midwife – en jumper

  1. Pingback: Avsnitt 16: Allting har en ände och stickningen har två |

  2. Pingback: Avsnitt 87: Livet på landet |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s