Are you Marilyn a or a Jackie ?

MadMenPrintMafiaNi som lyssnat på de senaste avsnitten kanske minns att jag hade lite dålig stickmojo där ett tag. Det kändes inte som att jag kom någon vart med med min prickiga tröja och till slut la jag undan den. Men sen fick jag upp ögonen för Picklesgarnet Extra Fine Merino, som jag hade några oplanerade härvor av hemma i färgen Melk. Det är superhärligt att sticka i!

Jag bestämde mig för att sticka en modifierad Jackie-O-tee, inte i det anvisade tunna angoragarnet utan i lite tjcokare merino. Så jag gick upp till stickor stl 4 mm och följde  mönstret för medium istället för large (förutom när det angavs i cm och ej varv eller maskor).

IMG_20150423_183713För att få den lite somrig, och för att testa det här med hålteknik (för annat än knapphål) la jag till ett hålmönster från ca över-bh-höjd. Jag utgick från maskan mitt fram och gjorde en enkel YO, 2tog var femte maska på var sin sida om mitten. Var fjärde varv gjorde jag om proceduren men förskjutet en maska åt höger eller vänster för att få mönstret att luta.

Istället för att följa originalmönstrets antal maskor som ska sys ihop över axlarna provade jag ut exakt hur stort hål för huvudet jag ville ha och satte markörer för hur långt jag skulle sy. Mitt hål för huvudet blev större än i originalmönstret, jag gillar båtringat.

IMG_20150419_161408Grejen med den här typen av topp, med kropp och ärmar i ett stycke batwing-style, är att den ser ganska trist ut medan man stickar den eller när den bara ligger utsträckt  – men när man tar på sig den kommer den till sin rätt. All blockning den behövde var att fyllas ut av lite boobage.

Här finns projektet på Ravelry.

5 tankar på “Are you Marilyn a or a Jackie ?

  1. Pingback: Avsnitt 30: Frågestund, del 1 |

  2. Pingback: Avsnitt 46: Att axla sitt ansvar |

  3. Pingback: Avsnitt 50: It takes two! |

  4. Pingback: Avsnitt 61: Knäppa knapp knöppit |

  5. Pingback: Avsnitt 73: Museum och mys |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s