Avsnitt 31: Frågestund, del två

avsnitt31Vi har tagit oss till #campstickavinabada och tagit oss an andra delen av frågebatteriet! På menyn: Stretchiga uppläggningar, att sticka och vara social samtidigt, pinsamma UFOn och mycket mer.

Lyssna här eller i valfri poddlyssnare. På Facebook och Ravelry kan du undra mer saker eller svara själv på frågor du tycker saker om.

Mönster:
Schnee
Cabled sweater
Siri
Slanted Sleeven
Brompton

Annat:
Marthe og Marthe
Majas Manufaktur
Seahorse Haberdashery
Amandas kamera är en Panasonic Lumix GF6
Garnvikter/tjocklekar i olika länder
Avgör garnvikt med wraps per inch
German twisted cast on
Jeny’s stretchy slipknot cast on
(Lyssna inte på Julia när hon funderar på cable cast on, den är inte alls stretchig)

Annonser

7 thoughts on “Avsnitt 31: Frågestund, del två

  1. Bästa tipsen för att få sticktid med barn. För det första få ett barn till och fostra dem till att bli bästa kompisar. Mina barn är idag 7 år och 4 år och kan leka i timmar utan att jag behövs särskilt mycket, jag får vara fredsmäklare lite då och då. Så har det varit i 2 år. När det stora barnet fortfarande för självt var det helt värdelöst…. För det andra – det är okej att ha disk på diskbänken, dammråttor i hörnen (och även mitt på golvet) och en överfull tvättkorg – det finns viktigare saker i livet än att ha det pedantiskt städat! Sticka mer kläder och köp lite extra porslin så räcker det längre.

    • Håller med till 100%! Mina ungar leker också tillsammans, plus att nu när de är 8 och 5 funkar det även när de blivit osams; den stora sätter sig med en bok eller KP och den lilla är fantastiskt bra på att sysselsätta sig själv. Och soffan är full av ovikt tvätt etc… medan mamman stickar.

  2. Grymt bra att ni länkar till de olika beskrivningarna ni pratar om i podden. Oftast blir jag nyfiken på minst ett par av mönstren och vill kolla upp dem. Kan man få önska sig en liten label på dem också, typ om det är en babykofta, sjal, tröja, etc? Det skulle göra det så mycket enklare att hitta den där beskrivningen som man blir nyfiken på när man lyssnar, tycker i alla fall jag som inte har något minne och därför glömmer beskrivningsnamnen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s