Mönster: Handledsvärmare!

handledsvarmare

Jag la upp en bild på de här handledsvärmarna på instagram och fick en fråga om mönstret, men de är helt ur mitt eget huvud. Jag har stickat varianter på dem säkert nåt dussin gånger till både mig själv och andra, och de kan nog vara bland det mest uppskattade jag gjort, både av mottagare och generellt i det vilda.

De går att sticka på ett par dagar och är perfekta för promenader, kalla kontor, och allmän uppvärmning. Som tur är har jag antecknat ordentligt i Ravelry, så här är ett enkelt recept.

De är stickade i ett garn av DK-tjocklek, på stickor 4 mm, men det är ju lätt justerat åt allehanda håll. Då gjorde jag dem på strumpstickor, men det funkar ju precis lika bra med Magic Loop. (Jag har för övrigt upptäckt att jag inte har några vantar kvar, så jag ska nog slänga ihop ett par i helgen.)

Lägg upp 38 maskor med en lös uppläggning, t.ex. German twisted cast-on.

Sticka nitton maskor ribbat 1 r 1 a (bak/undersida); sticka tre r, 2 a, 4 r, 2 a, sticka till slutet på varvet.

Korsa de fyra räta två och två, på vart tionde varv.

Sticka 30 varv så och sticka sedan slätt hela varvet runt förutom flätpartiet.

På varv 42: Öka på var sida om ena kanten för tumme. Varv 43: Sticka slätt. Öka sammanlagt sju gånger, 14 maskor ökade. Ta av de 14 på garnstump eller extrakabel på varv 56, och fortsätt sticka enligt tidigare.

Maska av på varv 65. (Förslag på avmaskning: Sticka en avig maska, sticka en avig maska och lägg den första maskan över, fortsätt. Jag brukar sticka ihop första och sista två maskorna för att det inte ska bli så löst.)

Lägg över tum-maskorna på stickor, plocka upp två nya maskor mellan tumme och hand och sticka ihop dem på första varvet. Sticka två varv, maska av med samma avmaskning som tidigare.

Gör den andra likadant men spegelvänt. Jag har också ibland spegelvänt flätorna när jag komit ihåg det men det är ju en smaksak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s