Avsnitt 67: Festivalfail och sommarläsning

garn_bladet_2

Vi pratar om vad som gick snett för festivalen Knitwork Stockholm, och bläddrar i lite nya böcker och tidningar.

Vill du vinna ett eget ex av Bladet Garn? Lyssna på avsnittet och haka på innan den 15e juni!

Stötta oss på Patreon?

Lyssna direkt här eller där du har dina poddar. Och prata med oss på Facebook och Ravelry!

Mönster:
Llamalicious Shawl
Orion’s Belt (sjal)
Peggy Sue (kofta)

Annat:
Eat Sleep Knit (butik)
Nora Gaughan, Framework: 10 Architectural Knits (bok)
Lina Sofia Lundin, Naturlig färgning: mat och kläder i ett kretslopp (bok)
Kerstin Neumüller och Douglas Luhanko, En handbok om indigo: färgning och projekt (bok)
Avsnittet med fyra färgare
Bettie von Frauchts kimono-recept
Bladet Garn (tidning)

Save

15 tankar på “Avsnitt 67: Festivalfail och sommarläsning

 1. Jag stickar just nu framför allt på en tröja till min pappa (och refererar regelbundet till mig själv som världens bästa dotter pga detta) som är det är mitt mest ambitiösa projekt någonsin – det stickas fram och tillbaka i delar, och ska alltså MONTERAS, det är massa med textur som kräver en flätsticka, och för att göra saker lite värre stickar jag med dubbel tråd av svart garn. Mitt favoritord på norska är ”rumpetaske”, en liten magväskeaktig sak (lite större, och väskan sitter bak istället för fram) som min syster köpte för att ta mig sig på tur när hon bodde och jobbade i en norsk fjord.

 2. Jag stickar just nu på Salal cardigan av Andi Satterlund i rosa onionnettle-garn. Sjukt varmt men ack så fint.

  Mitt favvoord på norska är søvnmangel (sömnbrist) – som spädbarnsförälder tycker jag det är så talande för känslan; känner mig lite piggare av blotta ordet.

  Tack för podden, har visst behov av vuxeninteraktion som kanske framgår.

 3. Hej, jag stickar just nu på en mörkgrön fluffkofta i patentstickning, en grå och svart tröja i plötulopi och en tunika i Ullcentrums tvåtrådiga Lappland… Hett hett. Jag har också lagt upp för en Riddari… Och det ligger en strumpstickning brevid sängen. Jag har försänkningar i Norge och bästa norska är naturligtvis ”roligt” som jag felanvänder minst tio gånger i timmen när jag umgås med de norsksvenska småkusinerna. Suck.

 4. Jag stickar just nu på en kofta med sadelärm, mönster av Alpaca of Sweden, i deras garn som är en blandning av finull och lin. Mitt bästa norska ord är ”tuttebärsyltetöj” som betyder lingonsylt.

 5. Jag stickar just nu Debbie Bliss cropped garter jacket från hennes eco fairtrade collection. Garnet är ett froggat Rowan i bomull/silke. Ett garn som förövrigt var ett helvete att frogga och det enda som gjorde processen uthärdlig var att jag lyssnade på er podd samtidigt. No ass kissin intendent 😉 Min favoritord på norska är nog guleböj eftersom det är så jäkla logiskt liksom. En banan är ju gul och böjd. Typ.

 6. Jag stickar koftan Daffodil ur boken Finstickat. Jag har stickat den förut, men garnet var så sticksigt så jag gav nyligen bort den till en kompis (som tål det) och vips fick jag anledning att sticka mig en ny – i annat garn 😛
  Agurk, norska ordet för gurka, är mitt favvo-ord. Man har bara flyttar a’et, det är ju genialiskt 🙂

 7. Jag stickar just nu på flera saker, som vanligt (!)
  Det är dels rutor till en filt som heter Persian Dreams i alla möjliga färger jag har hemma.

  Det är två sjalar, impromptu shawl och The Rain Outside i riktigt mysiga garnet bla Knit Picks palette.

  Det sista är en kofta som ska få följa med mig på långflygning till Sydafrika om några dagar. Det kommer bli mitt första stora plagg och jag ser sjukt mycket fram emot att se den växa fram under mina händer!

  Jag tycker att det är himla roligt att får heter seuer på norska för det får mig alltid att tänka på suggor och de har väldigt dåligt med päls i min mening. Vilket gör det extra roligt när tex Martha och Martha pratar sig varma om ull från norska seuer!

 8. Jag stickar just nu (mycket passande) på en norsk kofta, nämligen ett Sandnesmönster som heter Valldal. Stickar den i Tusindfryds hverdagsuld i turkos och kitt i storlek 12 år.
  Ett av mina norska favoritord (det är helt omöjligt för mig att bara ha ett favoritord på detta fantastiska språk) är ”rumpetroll” som betyder grodyngel😂

 9. Är gärna m o tävlar
  Stickar på en Solution Shawl i garnet Whirl från Scheepjes. Ska bli en sommarsjal att ha när vi ska på bröllop.
  Mitt favorit ord på norska är något jag förknippade m ullgarn. Det är ordet ”Dorull” fast det betyder ju toarulle. Så inte alls något m garnanknytning 😄

 10. Mitt projekt just nu är Slanted sleeven i magasin duett silke tweed. Så svårt men så fint!
  Mitt bästa norska ord/fras (?) är kardemumma by – Kamomilla stad på norska. Så lika men ändå inte!! (Det är iofs norsk författare så det kanske är vi som är knäppa)

 11. Riller, så klart. Svenskan är ett fattigt språk som saknar motsvarighet till denna rand som uppstår av två varv rätstickning (fram och tillbaka, i rundstickning ett v rätt, ett v avigt).

  Jag stickar på ett par sockor som heter Brigid.

 12. Jag stickar på en hel massa saker just nu, men mest på en tröja i ”TantKoftas kofta fast tröja”-stil, med ett tunt mohair/silk-garn som är asjobbigt att sticka i. Målet är att det ska bli en tröja på under 100 gram. Mitt favoritord på norska är nog følelser som betyder känslor. Mest för att jag då tänker på hästbebisar vilket i sin tur ger en massa varma känslor.

 13. Jag stickar på en sptessjal i mohair till min mor (som just nu är svårmotivera eftersom jag upplever mohair som svårstickat plus att jag stickar sjukt hårt och det passar inte i en spetsstickning)
  Men det är inte det enda, jag stickar också på en babyfilt till min brorsdotter, och en moss-stickad
  babykofta till min bästis bebis.
  Men skulle vilja sticka något till mig själv! Typ en kofta😁
  Jag använder mitt rolligaste ord i en mening:
  Anna, får jag låna din fjuneflås?
  Jag skulle behöva flåsa mitt fjun.

  😂 Jag älskart!!!

  Fjuneflås=hårtork

  Hoppas att detta gör mig till en vinnare😬

  • Hahaha, om jag var domare skulle du vinna (även om jag själv deltar i tävlingen) – fjuneflås gjorde min kväll 😂😂😂

 14. Hej! Jag har som vanligt igång massa projekt, så för tillfället stickar jag på en eyeball shawl av Stephen West, ett par vanillia socks i limmo design garn, ett par dorisvantar, en boho blush i vackert ljusgrå o en ljusrosa babykofta i mönstret norwegian fir:) samt som vanligt lite random påbörjade o troligen lite halvt bortglömda projekt:)
  Favorit ordet på norska är koseligt, just för att det låter precis som det betyder, mysigt. O användes friskt på ett stickläger jag var på med två härliga deltagare från Norge:) (tekniskt nästan som kosegrupp men inte samma avstavning)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s