Avsnitt 85: Stugmys och sömnad

RA_85

Caroline i fin tröja

Det kanske inte var stickläge så stor del av sommaren, men det finns mycket textilt pyssel man kan ägna sig åt ändå. Och nu är det ju dags att börja höstpeppa! (Och, tydligen, prata om julgardiner.)

Lyssna direkt här eller där du har dina poddar. Och prata med oss på Facebook och Ravelry!

Stötta oss på Patreon?

Mönster:
Siksak (mössa)
Vertices Unite (sjal)
The Observatory (sjal)
Chuck (tröja)
Carbeth Cardigan
Sori Cardigan
Angostura (väst)
Checkbox Socks

Annat:
Bloomsbury-utställningen på Artipelag
Life in Squares (TV-serie)
Nålfiltad katt (video)

Annons

2 tankar på “Avsnitt 85: Stugmys och sömnad

  1. Hehe, jag lyssnade med stor behållning på senaste avsnittet! När ni dessutom sa att ni ville ha kommentarer så får ni skylla er själva. Här kommer min:
    Jag är uppvuxen med en mamma som bytte gardiner nästan varje säsong. Vi pratar jul-, påsk- (!), sommar- och ”vanliga” gardiner. Det gjorde hon i köket och de två barnens rum, minst. Det var dukar och shit överallt och hela tiden. Hon strök ju hela tiden. Hon fortsätta även efter att vi flyttat hemifrån. Det var fina arrangemang på vardagsrumsbordet tillsammans med matchande dukar, gardiner och soffkuddar. Hon hade hur mycket som helst. Julporslin, absolut. Både hon och pappa jobbade, pappa skötte matlagning och mamma städ och tvätt. Jag förstår inte hur hon hann allt..!

    När jag flyttade hemifrån fick jag upp några gardiner som sen hängde där tills jag flyttade. Jag hade inga dukar och jag tog bort mattorna när jag kom på att jag ju kunde bestämma själv och jag gillar ju faktiskt inte att dammsuga mattorna. Sen flyttade jag till hus och fick egna barn. (Första gången ”byta gardiner” kom upp var när min partner frågade mig om varför jag inte gjorde det…? Ba eh…? Jag har inget behov av att byta…? Gör det själv…?) Nu har jag adderat typ en grej för varje år/säsong, så nu är vi uppe i höstgardin (obs, sydde själv!), julgardin (färdigköpt), vintergardin (att ha efter jul men innan våren, beställd) och en vår/sommargardin. (OK, jag köpte nog en påskgardin på Tradera i våras. Hjälp). (Bara i köket dock) Jag har köpt juldukar och -bonader på loppis för jag gillar tanken på att ha tomtar överallt en begränsad period av året.

    Jag vet inte riktigt varför jag gör det eller varför/om jag gillar det. Det är klart jag är inspirerad av min mamma och eftersom jag aldrig kommer ge mina barn att det luktar Ajax när de kommer hem på fredagarna, så kan de få några olika gardiner istället (betydligt mindre insats). Det är lite roligt faktiskt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s