Om

Rätt avigt är en podcast om stickning (och lite annat) av och med Julia Skott, Annan Åkerman, Amanda Idberg, Caroline Malmström och Sofia Jonsson.

Annan är grafisk designer som helst stickar framför teven. Hon har därför ett lika utvecklat intresse för teve som för stickning. Bästa serierna att sticka till är Gilmore Girls och Veronica Mars (Buffy och Supernatural är för läskigt och stör koncentrationen). Annan drömmer om en gård med ponny och hund, blir inspirerad av drag queens och handarbetar efter devisen ”knit fast, die warm”.

 

 

Amanda är statlig tjänsteman, har en dvärgschnauzer, en segelbåt och ett stort nagellacksintresse. Hon stickar gärna tröjor till sig själv, till sin hund och till andra. Amanda tycker om att få till den perfekta slätstickningen men är sådär på att följa mönster. Hennes förebilder i livet är CJ Cregg och Diane Lockhart.

BloggInstagram

 

Caroline jobbar som konstcurator (typ producent) och stickar helst tröjor, sockor och vantar till sig själv och till sin bebis – som växer ur det mesta efter en vecka eller två. Hon inspireras av idealistiska stickare och vackra ok.

 

 

 

Sofia jobbar för staten, läser böcker och skrattar gärna åt sina egna skämt. I hennes liv finns två barn, en sambo och ett argt skåp fullt av ofärdiga stickningsprojekt. Sofia lider nämligen svårt av så kallad ”startitis”. Det är kul att börja på något nytt, men inte så himla lätt att avsluta det alla gånger. Även om det ”bara är en liten spetskant” kvar.

BloggTwitterInstagram

 

 

Julia är journalist och författare och har en väldigt tålmodig partner som följer med runt i garnaffärer över hela världen, samt två katter med lite olika inställning till garn. Hon gillar att sticka allt möjligt inklusive onödigt många spetssjalar, men är ibland lite onödigt feg när det gäller att testa nya saker.

BloggTwitterInstagram

 

 

Den fantastiska loggan är skapad av Annan.

Vår peppiga intromusik är gjord av Kevin MacLeod.

Annons

3 tankar på “Om

  1. Pingback: Podtips: 5 favoriter podcasts om stickning | Spontant upptrampade stigar

  2. Pingback: Podtips: 5 favoriter om stickning | Spontant upptrampade stigar

  3. Har som sagt börjat för ett tag sedan att lyssna på er underbart skojiga å intressanta pod.Har bestämt mej för att lyssna helt från början ! Många avsnitt kvar men har kommit till 21 nu =)
    Jag gillar’t !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s